Karin Söder, Sverige, får nordisk förtjänstmedalj 2012

F.d. utrikesminister Karin Söder har tilldelats Letterstedtska föreningens nordiska förtjänstmedalj för 2012. Styrelsens motivering:

”Karin Söder har under en lång följd av år varit en förgrundsgestalt i det nordiska samarbetet på såväl det officiella som ideella planet. Hon har varit utrikesminister, nordisk samarbetsminister och beklätt tunga politiska poster i det nordiska samarbetet som president i Nordiska rådet, ordförande i Nordiska rådets svenska delegation och ordförande i Nordiska rådets internationella kommitté. På det ideella planet har hon under mer än 20 år varit ordförande i Letterstedtska föreningens huvudstyrelse.”

Medaljen överlämnas vid en ceremoni i höst.

Kontakt och mer information

F.d utrikesminister Karin Söder
Avgående ordförande huvudstyrelsen Letterstedtska föreningen
twosoder@mail.ip-only.net
Telefon +46(0)8-758 94 92
Mobil +46(0)70-331 15 85

Claes Wiklund
Sekreterare i huvudstyrelsen Letterstedtska föreningen och huvudredaktör för Nordisk Tidskrift
info@letterstedtska.org
Telefon +46(0)8-654 75 70
Mobil +46 (0)706 45 74 04

 

Klicka här för att ladda ner bild på Karin Söder (JPEG 339 KB, öppnas i ett nytt fönster)

Pressmeddelandet som PDF (16 KB)

Letterstedtska föreningen

Letterstedtska föreningen arbetar sedan 1875 med att befrämja samarbetet mellan de fem nordiska länderna inom vetenskap, konst och industri. Föreningen har nationella avdelningar i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Föreningen delar ut anslag för nordiska ändamål, arrangerar nordiska seminarier, delar ut ett nordiskt översättarpris och ger sedan 1878 ut Nordisk Tidskrift. Sedan 1981 utdelas en gång om året Letterstedtska föreningens nordiska förtjänstmedalj. Medaljen tillfaller en person som gjort en särskilt framträdande insats för att främja det nordiska samarbetet.